Dilemma’s in de rechtspraak

,

arnhem-walburgstraat-0635-3453960504-o
Welke dilemma’s spelen er in het Nederlandse strafrecht?
Het blijkt niet zo makkelijk te bepalen in hoeverre iemand schuldig is of niet. Laat staan wat voor straf hij of zij moet krijgen. Onze werkelijkheid is vaak ingewikkelder dan het Wetboek, en dat is al zo ingewikkeld. Hoe wik en weeg je feiten? Hoe bepaal je de strafmaat? Wanneer is de eis of straf ‘rechtvaardig’? Is rechtspraak hetzelfde als het ‘doen van gerechtigheid’, om in Bijbels termen te spreken? Wat is het grootste dilemma voor een Officier van Justitie? En wat is het dilemma van een rechter? We vragen het twee Arnhemmers: Margreet Froberg, zij is Officier van Justitie en Dick van Dijk, oud-president Gerechtshof Arnhem, en tegenwoordig raadsheer- plaatsvervanger
van het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.

Zondag 11 december 15.00 – 16.30 uur
Rozet, Kortestraat 16 Arnhem in het auditorium (5e etage)