Debat over mantelzorg

Op zondag 12 februari kunt u in het auditorium van Rozet weer meedenken en -praten over een dilemma, deze keer is het onderwerp mantelzorg. Mantelzorg is nog altijd het fundament van onze gezondheidszorg. Maar als gevolg van allerlei maatschappelijke ontwikkelingen is de vanzelfsprekendheid waarmee men eens die zorg verleende weggevallen. Redden we het anno 2017 om met een fulltime baan en op- groeiende kinderen voor onze chronisch zieke vader of moeder te zorgen? Of besteden we die zorg liever uit aan particuliere zorgorganisaties met namen als ‘knuffel je ouders’, omdat we zelf niet meer aan deze zorgtaken toekmen? Komen we nog wel toe aan de zorg voor onze naasten in onze maatschappij? En: wie zorgt er straks voor ons?

Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp Arnhem (MVT) is een organisatie in Arnhem die zich richt op de ondersteuning van mantelzorgers en die expertise levert over vrijwillige thuishulp. Ineke Ludikhuize schreef ‘Een warme jas’, een boek over haar persoonlijke ervaring met mantelzorg. Eline Janssen, mantelzorgconsulent bij MVT, interviewt haar, over de dilemma’s rond de mantelzorg.

Datum en tijd: zondag 12 februari 15:00-16:45
Locatie: Auditorium in Rozet, Kortestraat 16, 6811 EP Arnhem
Kosten: vrijwillige bijdrage (richtbedrag € 8)

Zie ook de website van D3rde Verdieping

Mantelzorg