Paasglossy ‘Hoop’

De Protestantse Gemeente Arnhem brengt deze week een gratis Paasglossy uit over hoop. Ze wil hiermee een positief geluid laten horen aan alle Arnhemmers.

Alle interviews, gedichten, columns en foto’s in het Paasmagazine draaien om het thema hoop. Waarom dit thema? Omdat ieder mens hoop kan gebruiken. Het leven kan onvoorspelbaar en zwaar zijn. De hoop op een betere toekomst kan dan veel rust geven. Het verhaal van de opstanding van Jezus geeft hoop aan iedereen. Die boodschap wil de PGArnhem graag met Arnhem delen.

Zichtbaarheid in stad

Tegelijkertijd wil zij dit feest aangrijpen om naar buiten te treden als Protestantse Gemeente Arnhem. Zij vindt het belangrijk om als kerk zichtbaar te zijn in de stad, zowel fysiek met kerkgebouwen, als in de hoofden van de mensen. En echt zichtbaar word je pas als je van je laat horen en laat zien waar je voor staat.

Computergames en Pasen

Het thema hoop komt op verschillende manieren tot uiting in de glossy. Een ex-dakloze kijkt weer anders tegen hoop aan dan een fotograaf. En zelfs in computergames zijn hoopvolle elementen te vinden die verwijzen naar het Paasverhaal. En wie niet meer zo scherp heeft waar Pasen over gaat, krijgt een kleine opfriscursus over het Paasverhaal.

Verspreiding

Het magazine wordt begin april verspreid onder de verschillende wijkgemeenten van de PGArnhem. Geïnteresseerden kunnen daarnaast zelf een exemplaar ophalen bij cultureel centrum Rozet en het Kerkelijk Bureau.

Download

Download hier de Paasglossy ‘Hoop’ (PDF).