Hier ben ik

Een documentaire waarin de spraakmakende dominee Ad van Nieuwpoort uit Bloemendaal (bekend van de Zuidas, Amsterdam) samen met enkele van zijn gemeenteleden te zien is. Een film over de hectiek van het leven, status en verlies. We zien de dominee aan het werk. Biedt de kerk een alternatief voor ons jachtige bestaan, ons negatieve zelfbeeld, onze verstikkende ambities, kortom onze worsteling met het gewone leven?

Van Nieuwpoort is niet per sé op zoek naar de antwoorden op de vraag hoe je moet leven. Hij verbindt wel verhalen uit de bijbel met het leven van nu waarin burn-outs, stress, boventalligheid, heldendom en angst voor verlies zo oud als de mens zelf blijken te zijn. Dat inzicht biedt troost en verlichting om verder te kunnen. De film laat ook de worstelingen van de dominee zelf zien, met zijn gezin, zijn vader en zijn ambities. Daarmee blijft hij vooral ook een mens, kwetsbaar en op zoek naar verdieping van het bestaan. Zo probeert hij tegenwicht te bieden aan nihilisme.

Focus Filmtheater vertoont op de zaterdagmiddagen 13 & 20 mei de documentaire HIER BEN IK om 14.00 uur. Hij duurt bijna 1,5 uur en na afloop op 13 mei is er gelegenheid om erover door te praten met elkaar. Als u zich aanmeldt en zorgt dat u om 13.45 uur bij Focus bent, dan kunnen de kaartjes gezamenlijk worden ingekocht. U betaalt gewoon de toegangsprijs en eventuele consumpties. Graag aanmelden bij elsje.pot@pgarnhem.nl