Noodhulpcollecte slachtoffers Nepal en Bangladesh

Voor de slachtoffers van de overstromingen in Nepal en Bangladesh is zondag 10 september een speciale noodhulpcollecte. De Protestantse Gemeente Arnhem sluit zich hiermee aan bij de landelijke actie van Kerk in Actie.

Door de hevige moessonregens zijn er grote overstromingen in India, Bangladesh en Nepal. Het dodental zou inmiddels gestegen zijn tot boven de 1200. Kerk in Actie is één van de organisaties die hulp biedt in het getroffen gebied.

De overstromingen zorgen voor een wanhopige situatie en er is onvoldoende toegang tot voedsel, veilig onderdak, veilig drinkwater, sanitaire voorzieningen, levensonderhoud en adequate voeding. Dat meldt Kerk in Actie op haar website.

Naast de noodhulpcollecte in de kerk is er mogelijkheid om geld te storten op het rekeningnummer van het College van Diakenen. Het nummer luidt: NL33FVLB 0635 8006 67 t.n.v. College van Diakenen Arnhem met vermelding van noodhulp Nepal en Bangladesh. De opbrengst wordt verdubbeld.