Peutervieringen in Diaconessenkerk

Voor alle peuters is er op 1 oktober weer een speciale peuterviering. Deze dienst is bedoeld om de kleinsten thuis te laten voelen in de kerk en vertrouwd te maken met wat daar gebeurt.
Overlap
Vorig jaar juni is de Diaconessenkerk gestopt met de peutervieringen, omdat er anders te veel overlap zou zijn. Maar een jaar en een aantal Kliederkerken verder blijkt dat niet het geval te zijn! De Kliederkerk is vooral gebaseerd op het samen ‘kliederen’, met een verhaal als uitgangspunt. Peutervieringen zijn juist bedoeld om de kleinsten thuis te laten voelen in de kerk. Omdat de peutervieringen worden gemist (ook door de kinderen zelf “Wanneer gaan we nou weer in de kerk op de kussentjes zitten?”), start de Diaconessenkerk dit nieuwe seizoen dus weer met de peutervieringen.

Toga 
De dienst begint met het aansteken van een kaars. Vervolgens trekt dominee Monique haar toga aan. Verder wordt er een verhaal verteld en wordt er gebeden en gezongen. Ook wordt er geknutseld en is er iets te drinken met wat lekkers erbij.

Datum: Zondag 1 oktober
Tijdstip: 15.30 uur
Duur: 45 minuten
Locatie: Diaconessenkerk
Wie: peuters, (groot)ouders, broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes en alle anderen die zin hebben om te komen!