Margreet Blanken over Etty Hillesum

Op dinsdag 10 oktober om 19.30 uur komt actrice Margreet Blanken naar de Parkstraatgemeente (Parkstraat 31a, Arnhem, toegang: vrijwillige bijdrage). Zij zal een opname laten zien van haar solovoorstelling ‘Etty’, over Etty Hillesum. Aansluitend gaat zij met de aanwezigen hierover in gesprek. Blanken is bekend van onder andere Toneelgroep Theater in Arnhem en de TV-series ‘Medisch Centrum West’ en ‘Dokter Tinus’. Zij speelde de voorstelling ‘Etty’ ruim 300 keer van 2000 tot en met 2014.

Etty Hillesum begint in maart 1941, op 27-jarige leeftijd, met het schrijven van een dagboek, met de bedoeling “orde te scheppen in de innerlijke chaos”. Zij zoekt zichzelf en is daarbij genadeloos eerlijk. Met veel humor en zelfspot neemt zij haar doen en laten onder de loep en schrijft even openhartig over haar seksualiteit als over haar spiritualiteit. De dagboeken weerspiegelen haar persoonlijke groei en – paradoxaal – haar bevrijding, tegen de achtergrond van toenemende bedreiging en Jodenvervolging. Het belooft een interessante avond te worden!

Datum:             dinsdag 10 oktober 2017

Aanvang:         19.30 uur

Plaats:              Parkstraatkerk Arnhem, Parkstraat 31a (zijingang: Kastanjelaan 22e)

Toegang:         vrijwillige bijdrage