‘Onvoorwaardelijke liefde’ thema van Sirkelslag YOUNG 2018

,

Tieners die gek zijn op actie, teamspirit en creativiteit kunnen komend jaar weer meedoen met het spannende, online spel ‘Sirkelslag YOUNG’. Op vrijdagavond 2 februari wordt dit gespeeld door honderden groepen in heel Nederland. Vorig jaar deden hier maar liefst 630 groepen aan mee.

JOP
Sirkelslag YOUNG is een initiatief van JOP, de jeugdorganisatie van de Protestantse Kerk en is speciaal bedoeld voor kerkelijke clubs en andere jeugdgroepen (12 t/m 16 jaar). Het doel is om Bijbelse thema’s op een laagdrempelige manier aan te bieden. Daarnaast draagt het bij aan de teambuilding en het vertrouwen binnen een groep.

Onvoorwaardelijke liefde
Zoals elk jaar is er weer een thema. Dit jaar is dat ‘Onvoorwaardelijke liefde’. Het verhaal van Ester loopt als rode draad door de spellen. De jongeren krijgen uitdagende opdrachten en ontdekken tijdens de spellen wat onvoorwaardelijke liefde is. De avond wordt op een dvd gepresenteerd door Klaas van Kruistum. Via sociale media staan jongeren in verbinding met andere groepen. Het is dus handig om over een beamer te beschikken die avond.

Vernieuwend
Uit ervaringen van andere plaatsen blijkt dat Sirkelslag YOUNG een mooi startpunt kan zijn voor nieuw jeugdwerk. Daarom zou het mooi zijn als er in Arnhem meerdere groepen/teams meedoen. Je kunt al starten met een team van minimaal vijf gemotiveerde jongeren in een woonkamer.  Het spel spreekt jongeren aan en brengt ze op een hele laagdrempelige manier bij elkaar.

Prijs
Natuurlijk is er met Sirkelslag behalve de roem, ook een prijs te winnen. De winnende groep wint een VIP-pakket voor de EO-Jongerendag.

Meer informatie en aanmelden
Ben je geïnteresseerd, heb je vragen, hik je aan tegen de organisatie? Neem dan contact op met Jan Jager via 06-28230746.
Je kunt voor meer informatie en aanmelding ook  terecht op: www.sirkelslag.nl/young. Op deze site vind je naast de info en faq’s ook PR-materiaal dat je kunt gebruiken bij de werving van jongeren.