Kerkdienst voor iedereen op 20 mei in Eusebiuskerk

Met Kerst zie je kerstmannen, met Pasen paashazen, maar wat is er eigenlijk met Pinksteren? Wat vieren we? Het heeft ‘iets’ met de Heilige Geest te maken. Maar laten we eerlijk zijn: dit geeft niet veel duidelijkheid.

Toch is het veel minder abstract dan we denken! In het Hebreeuws – de taal van het Oude Testament – wordt ‘geest’ ‘roeach’ genoemd. Daar klinkt de notie wind, beweging, adem in mee. Als we in Handelingen 2 lezen dat op Pinksteren de mensen de Geest ontvangen, dan betekent dit in feite dat er iets in hen gaat bewegen. Je blijft niet zitten waar je zit, nee, je wordt aangewakkerd, je krijgt zin om iets te doen. Je hebt de geest!

Als je ook zin hebt in Pinksteren, wees welkom in de Eusebiuskerk!

Voorganger: Ruth van der Waall-Schaeffer uit Prades sur Vernazobre (Frankrijk). Zie ook www.espacelefiguier.com/nl
Zang: Netty van der Torn- Gijzenij
Fluitiste: Annemieke Tiemens
Organist: Jack Blok