Bericht voor thuisblijvers, 16 juni

,

Dinsdag 16 juni – Monique Maan

Proef het leven, met al zijn smaken in deze corona-tijd:
Zoet, vanwege de goede en mooie dingen zoals vriendschap en aandacht voor elkaar, en vanwege alles wat langzamerhand weer kan en mag.
Zout, vanwege de situaties die het leven in deze tijd smaak geven – nieuwe ideeën voor de toekomst die geboren worden, als het gaat om duurzaamheid en visie op wat goed is voor wie na ons komen.
Zuur, vanwege alle dingen die niet door konden gaan, een bruiloft die uitgesteld is, een kroonverjaardag zonder feest, geen kraambezoek maar raambezoek. Bitter, vanwege het verdriet en de pijn die er is, om mensen die ernstig ziek zijn, om een geliefde die overleed en maar zo’n klein groepje bij de begrafenis, om werk dat van het ene op het andere moment ophield en hoe gaat het straks verder?
Proef het leven met al z’n smaken. Het doet me denken aan Prediker 3, dat gedeelte dat begint met de woorden ‘Voor alles wat gebeurt is er een uur, een tijd voor alles wat er is onder de zon.’ De wijsheid van die verzen is wat mij betreft het inzicht dat het leven bestaat uit de samenhang van al die verschillende momenten, van lachen en huilen, van opbouwen en afbreken, van bewaren en weggooien. Dat hele leven is gekend en gezien door God. Het is niet zo dat Hij in het één wel met ons is, en in het ander niet. Alle tijden – en alle mensen die die tijden meemaken – zijn in zijn hand, en mogen met Hem gedeeld worden

Gebed – Lied 408g

Die zich breken laat
onze schulden draagt
doe ons proeven van uw vrede.

tekst: Andries Govaert