Bericht voor thuisblijvers 21 juni

,

Over het thema ‘proef het leven’

Zondag – Hubertien Oostdijk

Wat ik in elk geval geleerd heb van de afgelopen maanden is, hoe goed het is om bewust te genieten van Gods goede Schepping. Vrijwel elke dag een rondje fietsen of een stukje wandelen, luisteren naar de vogels, kijken naar de bomen, de seizoenen. En me realiseren hoe fijn het is dat ik vrij de deur uit kan gaan, je zult toch maar ‘opgesloten’ zitten in een verpleeghuis, hoe goed bedoeld en voor eigen veiligheid dan ook.
Nu mag er weer meer, maar zie je ook dat mensen de regels minder nauw nemen, ik hoop van harte dat zo’n ‘intelligente lockdown’ niet nog een keer gebeurt, ik moet er niet aan denken, maar heb me wel voorgenomen om bewuster te blijven genieten van Gods goede Schepping.
In psalm 34 dicht de psalmist, David, zo wordt gezegd. ‘Proef, en geniet de goedheid van de Heer, gelukkig de mens die bij Hem schuilt’.
David heeft het bepaald niet gemakkelijk gehad in zijn leven, alleen al het op de vlucht zijn voor koning Saul, de vader van zijn vriend Jonathan, is een heftige ervaring. Maar telkens weer ervaart hij dat God met hem is, dat God hem niet loslaat. En daarom roept hij uit, ‘proef en geniet de goedheid van de Heer….’ Stap voor stap, hap voor hap bij wijze van spreken, mag je ontdekken hoe goed God is. Ondanks alles wat er in ons leven gebeurt, hoeveel zorgen en verdriet we ook kennen, God laat ons niet los. Gelukkig de mens die bij Hem schuilt.

Dat dat ons troost en bemoediging mag geven op moeilijke momenten.

Gebed – Lied 408g

Die zich breken laat
onze schulden draagt
doe ons proeven van uw vrede.

tekst: Andries Govaert