Bericht voor thuisblijvers, 28 juni

,

Deze week met het thema kleur:

Zondag 28 juni: Monique Maan

In februari 2019 was er in de Diaconessenkerk een dienst met als thema ‘Geef het leven kleur’. We vierden de doop van een klein meisje; haar moeder en oma hadden de kerk mooi versierd.

Op de foto zie je de gekleurde doeken en op zondagmorgen was het verder aangevuld met bloemen in allerlei kleuren:

 

 

Bij het gebed om ontferming staken we een paarse, een grote, een rode en een witte kaars aan met licht van de Paaskaars, met daarbij de volgende tekst:

 

Wij bidden God of Hij bij ons wil zijn:

In het paars van de pijn, het paars van alle grote en kleine dingen die ons bang of bezorgd maken, om grote en kleine mensen voor wie het leven moeilijk is, omdat ze geen veilige plek hebben om te wonen, geen mensen die voor hen zorgen, het paars van rouw en verdriet.

In het groen van leven en groei, van blaadjes aan de bomen en bloemen de bloeien. Daarom ook deze kaars, het groen van hoop en verlangen naar het goede.

In het rood van liefde en vriendschap, van bezieling en inspiratie, het rood dat staat voor alles wat ons in beweging houdt en vrolijk maakt.

In het wit van het licht waarin wij staan, als kinderen van God, het licht dat onthult en verheldert, het licht dat zicht geeft en de weg wijst.

Omwille van alle kleuren van ons leven, bidden wij tot u God: wees ons nabij. Amen.

 

 

 

Een paar regels uit een Deens liedje:

‘Ik wil de dag blauw verven

met een zonnestraaltje er doorheen.

Kiezen voor het licht in plaats van schaduw,

mijzelf een duwtje in de rug geven

en in alles geloven, zelfs in het geluk!’