Bericht voor thuisblijvers, 9 juli

,

Deze week met het thema: Duurzaam

Donderdag 9 juli: Monique Maan

Op het moment dat ik dit schrijf, is het bijna 1 juli – het moment waarop er in Arnhem echt serieus werk gemaakt gaat worden van gescheiden afval inzamelen. Voor de één iets waar ze al jaren mee bezig is, voor de ander een nieuw terrein, want alles kon tot nu toe toch wel lekker makkelijk in die gratis ondergrondse container. De reacties zijn daarom ook verschillend en het is spannend hoeveel afval er door de stad gaat zwerven. Maar ik vind het mooi en belangrijk dat we deze stap zetten. Het maakt ons bewust van alles wat we weggooien en kennelijk is geld nog steeds de beste aanjager om tot dit bewustzijn te komen. Het zij zo.

In de kerk verbinden we de zorg om de schepping met God. Deze wereld is ons toevertrouwd om op een goede manier te gebruiken en te bewaren en zo door te geven aan wie na ons komen dat ook zij tijd van leven kunnen hebben. Op internet las ik in dat verband dit gebed en ik geef het graag aan u door:

9

Keer ons om, God, zoals de aarde zich keert

van nacht naar dag, van dag naar nacht.

Van ons egoïsme: keer ons om, God.

Van onze dwaasheid: keer ons om, God.

Naar gerechtigheid: keer ons om, God.

Naar liefde: keer ons om, God.

Zoals de aarde zich keert van nacht naar dag,

van dag naar nacht: keer ons om, God.

 

(Ruth Burgess, in ‘Meditatief leven, hart voor de schepping’)