Bericht aan de thuisblijvers, deze week met het thema: ‘Zomer’.

Degene die het thema ‘zomer’ aanmerkte als thema voor deze week moet een vooruitziende blik hebben gehad: in de week waarin deze bijdragen geschreven werden, vielen de mussen zo wat van het dak vanwege de warmte.

Er is veel gezweet op de bijdragen – te lezen aan wat er op papier is gekomen. Ook de redacteur van dienst heeft deze nieuwsbrief niet zonder plakhanden kunnen samenstellen.
Aan de andere kant: in de week waar deze nieuwsbrief voor bedoeld is, zal volgens de voorspellingen de temperatuur weer wat lager zijn. Dus als u volgens voorspelling deze Nieuwsbrief voor thuisblijvers leest in een grotere koelte, weet dat deze bijdragen ten koste van grote inspanning tot stand zijn gekomen.

De samenstellers van de nieuwsbrief voor thuisblijvers.

Maandag 17 augustus – Elsje Pot

De zomer is mijn favoriete seizoen, ik associeer het met zon, warmte, vrijheid, vakantie, buiten leven en daarnaast ook: tijd om te lezen. Lezen doe ik het hele jaar wel, maar in de zomer neem of maak ik daar toch meer tijd voor. In de vakantie gaat er altijd een flinke hoeveelheid boeken mee (tegenwoordig ook op de e-reader) en ook als het te warm is om me in te spannen, lees ik graag. Ik zoek dan een schaduwrijke plek op in de tuin met een boek.

Lezen is voor mij een vorm van ontspannen, dus het zijn bij voorkeur geen studieboeken. Misschien vind ik daarom de zomer zo leuk, omdat het de tijd van het jaar is, waarin ik me het meest kan ontspannen. Veel werkzaamheden liggen stil, er is weinig tijdsdruk en dat is de rest van het jaar wel anders. Ik ben er gewend aan geraakt, dat het werk in de maanden september tot en met mei veel inspanning vraagt en ik doe het met plezier, maar in de zomer wat afstand kunnen nemen, vind ik prettig.

Zonder tijdsdruk en gangbare verplichtingen ploppen er dan allerlei nieuwe ideeën op en ontstaan er plannetjes voor nieuwe activiteiten. Het is jammer dat dit pas in de zomer gebeurt. Meestal moeten data en plaats voor activiteiten al ruim van tevoren vastgelegd worden. En de zomer is nu juist het moment waarop heel veel mensen moeilijk te bereiken zijn. Maar dat is echt het enige nadeel aan de zomer!