Bericht voor thuisblijvers, 3 oktober

,

Zaterdag 3 oktober, door Elsje Pot

In het voorjaar van 2006 werden in onze kerk twee avonden georganiseerd onder de noemer ‘Kom over de brug’. Voor zover ik mij herinner, waren de avonden vooral bedoeld om de leden in noord en zuid met elkaar te verbinden. Het waren in mijn beleving inspirerende bijeenkomsten. Van de tweede avond vond ik nog een verslagje terug, er was met elkaar nagedacht over de verschillende aspecten van gemeente zijn. Destijds scoorden de uitleg van de bijbel en de kerkdienst erg hoog en ontmoeting erg laag. Ik denk dat een dergelijk lijstje er nu anders uit zou zien.

‘Kom over de brug’ is ook een oproep om een extra stap te zetten of om je extra in te spannen, iets extra’s te doen. Ik herinner me nu nog een inzamelingsactie uit mijn jeugd met die titel. Die betekenis, dat extra stapje, lijkt me ook een mooie geloofshouding: bewegen in de richting van een ander, jij maakt de beweging, jij bent degene die over de brug komt.

Over de brug komen zou je ook als beeld voor geloven kunnen zien, geloven is niet altijd even makkelijk, het vraagt soms / vaak extra inspanning. Het is een beweging die bij jezelf begint, een bewegen in de richting van de Ander.