Bericht voor thuisblijvers, 15 oktober

,

door Margriet Kok

Op een zondagavond merkte ik dat ik dat ik een gouden oorbel had verloren. Ik zocht in de tuin, belde mensen op waar ik die dag geweest was om te informeren of zij wellicht een oorbel gevonden hadden. Riep zelfs de heilige Antonius aan, de patroonheilige voor zoekgeraakte zaken en dingen.

Maar het leverde allemaal niets op. Ik probeerde me er bij neer te leggen dat de oorbel kwijt was.

Twee weken later gingen we op pad om ergens te wandelen. Lukraak reden we naar een parkeerplaats. En via een voor ons onbekende route wandelden we. Opeens kwamen we uit op de plek waar we twee weken eerder, op de bewuste zondag dat ik mijn oorbel verloor, pauzeerden.

Ik liep naar de picknickbank waaraan ik toen zat, bukte me, pakte een blaadje … En daar onder dat blaadje lag mijn verloren oorbel. Het stekertje ontbrak alleen. Het is onwaarschijnlijk maar echt gebeurd.

Ik vraag me af: was dit nu intuïtie, de heilige Antonius of de Voorzienigheid?

Kortom: je moet niet zoeken, het komt je wel toe!