Bericht voor thuisblijvers, 23 december

,

door Hubertien Oostdijk

Wie is Jezus voor mij? Maagdelijke geboorte en hoe dan precies vind ik niet zo belangrijk. Wel dat Hij heeft geleefd, gestorven is en, naar ik geloof/vertrouw, opgestaan is uit de dood. En het gaat mij niet precies om hoe de opstanding gebeurd is, maar dat het gebeurd is. Dat heeft alles met vertrouwen te maken. En natuurlijk dat vertrouwen gaat met vallen en opstaan, soms merk je er immers weinig van en dan opeens heb je het gevoel: ‘ik was daar niet alleen, Jezus liep aan mijn zij’.

Mijn grootste bron van inspiratie is zijn manier van leven. Zijn opkomen voor de mensen aan de rand van de maatschappij, zijn nadruk op leven uit de liefde. Tegelijkertijd was Hij niet bang om zijn mond open te trekken tegen de heersers en machthebbers van die dagen, een blijvende bron van inspiratie is Hij.

Dat geeft mij kracht om er steeds weer te zijn voor mensen die het nodig hebben, ouder, kwetsbaar, gehandicapt, ernstig ziek. Dat geeft mij de energie om te leven vanuit de liefde om respect te blijven hebben voor anderen. En natuurlijk soms verlies ik een keer mijn geduld maar dan herpak ik mij snel…

Pasen is voor mij het hoogtepunt maar Pasen kan er niet zijn zonder Kerst dus ook dat is voor mij van belang want midden in de Kerstnacht is er iets gebeurd. Een nieuw begin en dat nieuwe begin heeft uiteindelijk het laatste Woord!