Bericht voor thuisblijvers, 28 december

,

Het gedenkwaardige jaar 2020 is bijna ten einde. Een jaar in het teken van corona, van allerlei activiteiten die geen doorgang konden vinden en van overvolle ziekenhuizen en van de mensen die ziek waren en misschien overleden. En natuurlijk het jaar waarin we in Arnhem een aantal kerken sloten.

Toch komt er ook een nieuw jaar aan. En daarom blikken we in deze Berichten voor Thuisblijvers alvast wat vooruit op het jaar 2021, het jaar wat komt.

 

Johannes Kon:

Het jaar waarin ik 74 hoop te worden en al mijn contracten met credit card firma’s aflopen. Eindelijk (financieel) bevrijd ?

Vast niet. De nieuwjaarsreceptie van de Raad van Kerken Arnhem gaat nu helaas niet door. Maar gelukkig zien wij elkaar heel veelvuldig in de “Week van Gebed voor de Eenheid van Christenen” (16 – 23 januari 2021).

En daarvoor doe ik het allemaal : vóór mijn finale afscheidsreceptie is die ene kerkgemeenschap – althans in Arnhem – in ere hersteld. Moesten we daarover nou zo lang doen ?

Het meest verbaast mij altijd de pseudo religieuze verschillen. Soms wens ik wel eens de tussenkomst van Hem/Haar om ons weer even op de echte boodschap te wijzen. Maar goed; wij hebben van Hem/Haar verstand gekregen en een gevoel voor medemenselijkheid, dus we mogen de komende jaren rusteloos voortmodderen.