Bericht voor thuisblijvers, 31 december

,

Elsje Pot

Sinds ik een digitale agenda gebruik, loopt het ene jaar in het andere over. Vroeger dacht ik na over welke agenda handig zou zijn om mijn afspraken te noteren. Meestal kocht ik die als zich opeens afspraken aandienden die pas in het nieuwe jaar uitgevoerd zouden worden en dan liep ik tot het eind van het oude jaar met twee agenda’s rond.

In mijn digitale agenda staan voor 2021 als vanzelf allerlei terugkerende afspraken genoteerd. Het verschil met voorgaande jaren is, dat ik van veel afspraken niet weet of ze zullen doorgaan en in welke vorm: ga ik de mensen echt ontmoeten met wie ik afspraken heb genoteerd of wordt het een digitaal, telefonisch of schriftelijk contact? Kan ik alle voorgenomen activiteiten voor mijn werk realiseren? Ik weet nu al dat het in ieder geval tot 19 januari anders zal lopen dan ik in de planning had.

Net als iedereen hoop ik dat we in 2021 weer wat ongedwongener kunnen leven, maar als ik eerlijk ben, moet ik toegeven dat ik vrees dat het nog wel even zal duren voordat alles weer een beetje gaat zoals we dat graag zouden willen.

Wat gaan we tegen elkaar zeggen als we op de grens van 31 december en 1 januari het glas heffen op 2021? Ik hoop dat we gezond blijven, contact kunnen houden, en dat we zicht blijven houden op een leven dat de moeite waard is, ondanks alles. En voor ons allemaal een welgemeend: houd vol!