Bericht voor thuisblijvers, 4 januari

,

Hubertien Oostdijk

Veel goede voornemens, zoals stoppen met roken en/of drinken, afvallen, meer bewegen, sneuvelen al voordat de maand januari om is. Want stel dat je meer wilt bewegen, hoe doe je dat dan? De sportscholen zijn dicht, blijft over, thuis oefeningen doen of naar buiten, maar meestal lokt het weer in januari niet erg aan om meer naar buiten te gaan, weg goed voornemen. Een goed voornemen kan alleen slagen als je echt heel erg gemotiveerd bent. Het is wellicht slimmer om met een goed voornemen als meer bewegen te starten als het voorjaar nadert, dan lukt het over het algemeen makkelijker om zoiets vol te houden! Waarom houden we toch eigenlijk zo vast aan die datum van 1 januari?

Mijn goed voornemen is meer te genieten van kleine dingen. Afgelopen voorjaar, zomer en een deel van het najaar heb ik veel gefietst. Het hielp om mijn hoofd een beetje leeg te laten waaien en maakte dat ik intens genoot van de seizoenen. Goed voornemen dus om dat vanaf het voorjaar weer te doen! In de winter fiets en loop ik ook wel, maar dan moet wel goed weer zijn.

Een nieuwe start dit jaar, maakt dat een goed voornemen van mij is om te proberen mij meer aan mijn uren te houden en niet week in week uit veel te veel te werken…! Of dat lukt? Het is niet makkelijk om je eigen aard te veranderen, maar ik ga het proberen!

En een ander goed voornemen? Wellicht het belangrijkste, mij te blijven realiseren dat God met ons meegaat, elke dag weer, ook in 2021!