Bericht voor thuisblijvers, 9 januari

,

Elsje Pot

Door een goed voornemen wil je, denk ik, een betere versie van jezelf creëren. Ik ben heel slecht in het uitvoeren van goede voornemens. Nu verbind ik dat niet speciaal met een nieuw jaar, ik neem me op diverse momenten in het jaar van alles voor en meestal lukt het niet. Dus die betere versie van mezelf komt er niet.

Is dat erg? Ik heb besloten van niet. Het is heel frustrerend om goede voornemens te hebben gehad en telkens te moeten constateren dat het niet gelukt is. Ik probeer tevreden te zijn met die niet perfecte versie van mezelf. Daar lijd ik niet onder.

Eén van die herhaaldelijk mislukte voornemens is: de dag beginnen met iets ter overdenking. Collega’s schijnen de dag dikwijls zo te beginnen, dat schijnt het werk ten goede te komen. Ik heb inmiddels verschillende dagboeken in de kast staan en geen van alle een jaar lang op die manier gebruikt.

Op mijn bureau ligt het bijbel-leesrooster 2021, dat is er als goed voornemen op terecht gekomen. Ik heb er even ingekeken. Bij elke dag staat, soms in één woord een soort samenvatting van het te lezen gedeelte. Als ik nu eens probeer om op de dagen dat ik aan mijn bureau zit na te denken over dat ene woord of die paar woorden? Dan sla ik het bijbel-gedeelte over en maak ik het mezelf niet te moeilijk, ik ben benieuwd hoe lang ik dat volhoud.