Bericht voor thuisblijvers, 10 januari

,

Arjen Hiemstra

Goede voornemens zijn al oud, in een artikel op www.nu.nl staat dat de Babyloniërs er in het jaar 4000 voor Christus al aan deden. Ze deden dan beloften aan hun goden aan het begin van het jaar om geleende objecten terug te brengen en hun schulden af te betalen.

Daar leest u trouwens nog meer dingen die u nog niet wist over goede voornemens die mensen maken aan het begin van het nieuwe jaar.

Ik hou niet zo van goede voornemens per 1 januari van een nieuw jaar. Volgens mij is het beste advies als je ooit in je leven iets wilt veranderen: begin er onmiddellijk mee en wacht er niet mee tot de magische datum van het nieuwe jaar. En doe kleine stapjes, las ik ergens, ga niet onmiddellijk heel anders leven.

Dat het jaar 2021, met of zonder goede voornemens, ons in ieder geval veel heil en zegen mogen brengen!