Bericht voor thuisblijvers, 4 februari

,

Johannes Kon

(De) WINTER…

Ik lees nooit boeken van iemand met deze achternaam. Waarschijnlijk mis ik veel. Ben wel een favoriet van bijv. Thomas Verbogt, maar niet van zijn obstinate herfstgevoel. Ik lees liever iets van onze Arnhemmer Koos van Zomeren. Bijna al zijn boeken heb ik in huis – te leen.

Ik begrijp heel goed, dat onze  Schepper ons 4 seizoenen  heeft gegeven, maar ik hoef niet per se van alle vier een fan te zijn.

Tussen 1955 en 1960 fietste ik iedere dag van Steenbergen naar Dinteloord en v.v. (7 km) om naar de lagere school te gaan in korte broek: lange broeken waren ‘not done’, hoewel onze vader bij de HKI, Enka, AKU (nu AKZO) werkte. In 1960 kreeg ik voor het eerst een “lange” broek wegens de bootreis van Amsterdam naar Rotterdam (buitenom) – een prijs gewonnen bij de NCRV – nog steeds lid van naast VPRO en Hum. Omroep en Max.