Bericht voor thuisblijvers, 16 februari

,

Elsje Pot

Met het voornemen om te vasten vergaat het mij net als met goede voornemens voor het nieuwe jaar: ik houd het niet vol. Ik vind het in theorie mooi om de veertigdagentijd te accentueren met het oog op Pasen en ik bewaar ook wel goede herinneringen aan de rijst of broodmaaltijden één keer in de week, waaraan ik in de veertigdagentijd meedeed. Zo ontdekte ik dat het helpt om het samen te doen.

In januari twitterde een collega dat die oproepen om in de veertigdagentijd sober te leven verzet bij haar oproepen. Het leven is op dit moment al sober genoeg en zij heeft zich voorgenomen om van elke dag een feestje te maken. Mocht u dat een goed idee vinden en op zoek zijn naar inspiratie, ik zag in de Kampioen voor de maand februari voor elke dag een suggestie.

Ik nam me een aantal jaren geleden voor om in de veertigdagentijd meer te gaan lezen. Dat vind ik leuk om te doen, alleen komt het er vaak niet van. Ik meldde dat voornemen in de groep waarmee ik elke woensdag aanschoof voor een rijstmaaltijd. Het hielp dat we elkaar elke week vertelden in hoeverre het gelukt was om uitvoering aan ons voornemen te geven.

Nu denkt u misschien: meer lezen, is dat vasten? Ja, want daardoor kijk ik minder televisie en ben ik minder bezig met sociale media. Voor mij is het makkelijker om iets niet te doen als er iets leuks voor in de plaats komt. Dit jaar ga ik tekenen.