Bericht voor thuisblijvers, 23 februari

,

Johannes Kon

Als de “lichamelijke” barmhartige werken verricht zijn (Daniël 7: 13 en 14 en Jesaja  etc.), resteren de 3 “geestelijke” deugden of worden die er juist door geïnspireerd?

*****

Nooit lag ik zelf (!) in een ziekenhuis (behalve in 1 nacht in Oostende in 1971 na een heetwaterincident in een tent op de camping aldaar op 15 augustus – Maria Hemelvaart -; ik kon ondanks de prima ’traumatoloog’ t.p. nadien nog maar moeizaam lopen).

Ik bezocht ‘in mijn achtertuin” zhs Rijnstate nog wel eens : er lag wel eens iemand die ik kende, maar de meeste aandacht ging naar moeder en vader (resp. – tia – voorafgaand aan “de Braamberg”, want halfzijdig verlamd; resp. de 5-voudige bypass hartoperatie in zhs Nieuwegein en de revalidatie in Insula Dei).

Ze mochten nog tot eind 2014 resp. medio 2018 thuis blijven wonen op ’t Cranevelt – dankzij de thuis- en deels (mijn) mantelzorg.

En natuurlijk mijn partner Cora, die in 2011 in zhs “Tergooi” in Blaricum lag wegens een niet nader te noemen ziekte bij (ge)louter(de) vrouwen.

Het spijt mij oprecht, dat ik velen niet echt de aandacht gaf, die zij toch wel verdienden. Ik houd voor mijzelf een lijstje bij : “jij was er en ik zag je niet”.