Bericht voor thuisblijvers, 26 februari

,

Kees van Keulen

 De zieken bezoeken. Mijn vrouw en ik waren op bezoek bij een gemeentelid. Hij was ernstig ziek, had terminale kanker. Wij realiseerden ons dat het ons laatste bezoek aan hem zou zijn. Kort daarvoor lag hij nog in het ziekenhuis, gelijktijdig met mijn vrouw. Hij kwam toen op bezoek bij haar, “zocht” haar, toonde belangstelling, gaf warmte. Samen hebben ze gejankt. Toen we voor de laatste keer bij hem op bezoek waren, bood zijn vrouw ons koffie aan. Nu drinken wij nooit koffie, maar hadden op dat moment het hart niet in ons lijf iets anders te vragen en hebben twee bakken koffie gedronken. We hebben de hele nacht “tegen het plafond” aan gelegen. Wat een “energie” zo’n bezoek niet kan geven!

Hij is inmiddels overleden, maar we missen hem nog steeds.