Bericht voor thuisblijvers, 9 maart over vreemdeling

,

Johannes Kon

Mijn huis is te klein om dit ‘gebod’ in vervulling te doen gaan; “1000-en” boeken versperren de weg om wie dan ook op te vangen in mijn stulpje.

Maar ik troost mij : sedert de komst in 2015 van veel vluchtelingen in “de Koepel” in de wijk Lombok, zijn er inmiddels velen die een heel goede start hebben kunnen maken in de gemeente Arnhem met een adequaat dak boven hun hoofd of tijdelijk AZC.

Van 2015 – 2017 mocht ik voorzitter zijn van de Stichting “Arnhem voor Vluchtelingen” – vanuit de Raad van Kerken Arnhem en het “Arnhems Platform Levensbeschouwingen”.

Als ambtenaar bij de gemeente Arnhem (1987 – 2014) had ik al jarenlang het genoegen of eer mede verantwoordelijk te mogen zijn voor het onderbrengen van asielzoekers / vluchtelingen / statushouders in woningen van onze corporaties – in heel goed overleg met de provincie Gelderland. We waren de toppers in Nederland !

Arnhem ligt erg dicht bij Zevenaar als intakecentrum; een enkele reis kost bijna niets, dus belde de politie ons.

“Vluchtelingen op straat” is onze eer te na, zeiden de wethouders Sjoerd Veenstra (ZC) en Barth van Eeten (GL) alsmede burgemeester Pauline Krikke (2001 – 2013).

Ik ben hen allen uiterst dankbaar voor hun grote hart en ook stichting Kruispunt. Mede dank zij hen mochten er velen in Arnhem / Nederland blijven.