Bericht voor thuisblijvers, 20 maart

,

Johannes Kon

Kennelijk is het niet verstandig, dat mensen – toch Gods natuur en creatuur op aarde – na het mislukte avontuur in het Paradijs – zich al te zeer blootgeven. Zie het prachtige portret/etiket op het Belgische bier ‘Verboden Vrucht’ van Hoegaarden.

Vijgenbladeren zouden thans niet meer volstaan: C&A, H&M, Zeeman c.s. weten er wel raad mee. Die laten hun ‘goedkoop gemaakte” producten komen uit Bangladesh etc.

En in sommige klimatologische omstandigheden is dat ook niet aan te raden -denk bijv. aan de Inuit. Er zijn mensen die graag in het ijskoude water springen; ik houd niet eens van zwemmen, zelfs niet met droog haar (Kees van Kooten).

De Koepelgevangenis in Lombok was in september 2015 dé plek om honderden asielzoekers op te vangen en dankzij de kledingvoorrraad van het Leger des Heils konden we hun naakte bestaan enigszins verhullen. Hoe het verder met hen vergaan is?

Ik ben (vanuit mijn opvoeding) ook behoorlijk ‘shy’, dus een ‘Vegan streaker’ zal ik vast niet worden en ik heb me ook nooit bekeerd tot het naturisme.

Johannes –blij met zijn schamele bekleding, maar eenieder kan mijn mantel krijgen, niet mijn schoenen! Ik moet namelijk nog 1 mijl (of 2)…