Bericht voor thuisblijvers, 25 maart

,

Johannes Kon

 Een uitermate praktisch voorbeeld !

Wie zijn er “hongerig” in Arnhem en om wie bekommeren wij ons dan precies  ?

In de Salvatorkerk in Malburgen Oost komen we op maandag -, woensdag – en vrijdagochtend steeds meer mensen uit Eritrea tegen – vaak gezinnen met veel kinderen (in onze huidige ogen). Het spreekt zich in die christelijke gemeenschap door : “gratis” brood etc. Allen veelal doorverwezen door het wijkteam.

Dank zij onze ambachtelijke bakker K. te W; AH Drieslag en de Turkse bakker Dilan daar schuin tegenover kunnen wij vele hongerige magen vullen.

En dan mogen we zorgen dat ook het Inloopcentrum Sint Marten niets te kort komt – noch “de Kansen” aan de Joh. de Wittlaan noch het MFC Presikhaven etc. Een intensieve klus; “manna” komt soms uit de hemel en soms door mensenhanden.

Onze Heer heeft niet meer handen dan er mensen zijn om haar / hem te dienen.

Het is dat de Biddag voor gewas en arbeid al voorbij is, anders …..