Bericht voor thuisblijvers, 11 april

,

Johannes Kon

Ooit zat ik in de gevangenis – nou ja het Huis van Bewaring Arnhem, later bekend als de Koepelgevangenis. 2 dagen straf wegens het gebruiken van art. 7 van de Grondwet : Vrijheid van meningsuiting – in woord en in geschrifte.

Oftewel het plakken van affiches over “Geen oorlogsspeelgoed met Sinterklaas”.  No hard feelings; overtuigingen kosten soms wat tijd. We schrijven het jaar AD 1979.

En ja, ik werd bezocht : niet door de duivel; wel door de arts van dienst, de maatschappelijk werkster en de functionaris van de bibliotheek : nooit in zo’n korte tijd zoveel gelezen. Van harte aanbevolen, zo’n verblijf !

Minder was dat ik al in het busje van het Paleis van Justitie naar de Koepel door een medegevangene op de hoogte werd gebracht van cel x.xx waar ttt allerhande drugs waren te bekomen. Hartelijk bedankt, zei ik.