Bericht voor thuisblijvers, 17 juni

,

Johannes Kon

Heb ik altijd een heel bijzondere uitdrukking gevonden; kon ik mij als jongere geheel niets bij voorstellen.

Mijn ouders werden resp. 97.5 en 96.5 jaar oud. Moeder van 1917, geboren te Den Haag (Schilderswijk); vader van 1922, geboren te De Bilt.

Ze waren / werden weliswaar oud, maar “der dagen zat” ? Nee, ja, mijn remonstrantse moeder zei wel eens in arren moede en cynisch: “stop mij maar bij het oud vuil; het oude moet het eerst op”. Ze is “thuis” overleden, want verhuizen wilde ze niet meer dan naar Moscowa (tenslotte werd het natuurbegraafplaats Heidepol).

Mijn vader was een “natuurmens” geworden na vele jaren ‘chemie’ bij Enka / AKU/ Akzo : Hoge Veluwe, Burgers’ Zoo, IVN en KNNV (erelid).

Dat ga ik hen vast niet verbeteren.

Toen ik na mijn militaire dienstplicht (7 november 1967 – 7 maart 1969) op de trappen van NS station Eindhoven zat dacht ik oprecht : “Nu gaat het echte leven beginnen “. Quod non. Het was al begonnen, merk je het niet?

“Live is what’s happening (to you) when you’re busy making other plans” – quote toegeschreven aan John Lennon.