Bericht voor thuisblijvers, 16 juli

Die vreselijke sport, Elsje Pot

Als ik ergens een hekel aan heb, dan is het wel naar sport kijken op televisie en dat geldt voor alle sporten. Er zijn van die jaren dat de hele zomer door een aaneenschakeling is van sportuitzendingen op televisie: via voetbal, naar de Tour de France en dit jaar krijgen we er ook nog de Olympische Spelen achteraan.

Nog erger dan de sport zelf zijn de voor- en nabeschouwingen. Echt, dat gezever over wat voetballers, tennissers, coaches, scheidsrechters en weet ik wie allemaal verkeerd hebben gedaan, ik denk dan altijd: ‘Ja, ja, doe het dan zelf, als je het allemaal zo goed weet’.

Ik ben niet super sportief en zeker niet in wedstrijdverband, dat verklaart waarschijnlijk een hoop. Toch heb ik in de loop van mijn leven vele sporten beoefend en er les in gehad: zwemmen, gymnastiek, jazzballet, paardrijden, stijldansen, schaatsen, skiën en tennissen.

Daarnaast deed ik veel sporten af en toe voor mijn plezier: dammen, badminton, jeu de boules, tafeltennis en midgetgolf. Veel van de genoemde sporten zijn verbonden met bepaalde periodes in mijn leven of vakanties. Zo houd ik me op sportief gebied nu vooral bezig met wandelen, fietsen en tennissen en als het heel warm is, wil ik ook nog wel eens een stukje gaan zwemmen.