Bericht voor thuisblijvers, 17 juli

Die vreselijke sport, Johannes Kon

Op de lagere school, de Christelijk Nationale School met den Bijbel in Dinteloord  van 1922 -inmiddels fysiek van de aardbodem verdwenen- deden wij niet aan gymnastiek of iets de(r)gelijks.

In 1960 startte ik met korfbal in Steenbergen; heb het bijna 6 jaar volgehouden (mijn favoriete sport) bij KC KIK (Krèk in ’t Korfske). Ik werd er ‘senior’. De  competitie speelde zich af in West Brabant (ik leerde er vroegtijdig bier drinken) en op Hemelvaartsdag en 2e Pinksterdag – ook in Zeeland. Ben nooit naar Oost-Arnhem gegaan.

Hockey / basketbal / volleybal op de middelbare school: ik was er relatief goed in. Een eigen hockeystick was verplicht onderdeel van je pakket.

Maar kom mij niet aan met voetbal, olympische spelen etc.! Voor de Tour de France heb ik nog een zwak i.v.m. die prachtige helikopterbeelden van steden en landschappen (Frankrijk is sedert jaren her mijn favoriete vakantieland).

In mijn gemeenteraadsperiode (1978 – 1986) heb ik de gemeentelijke subsidie aan ‘Vites’ regelmatig ter discussie gesteld en met succes. ‘Voetbal is kapitalisme’ memoreerde ik toen al. De geschiedenis geeft mij gelijk – helaas.

Johannes – van het oeverloos wandelen in Gods natuur.