Bericht voor thuisblijvers, 22 juli

,

Elsje Pot

Ik ben niet echt iemand die graag vanuit de losse pols werkt. Eigenlijk alles wat ik doe, bereid ik goed voor, daarna kan ik mijn tot in detail voorbereidde programma best wel makkelijk loslaten of omgooien, maar ik heb een gedegen voorbereiding nodig om het vervolgens te kunnen loslaten.

Dat geldt niet alleen voor mijn werk, betaald en vrijwillig, maar ook voor het indelen van mijn agenda, ik houd het graag overzichtelijk. Als er te veel in die agenda staat, dan blijft er weinig ruimte om uit de losse pols te leven, terwijl ik het geen probleem vind om last minute iemand te eten te krijgen of spontaan tijd te maken voor een gesprek.

Recepten volg ik altijd heel nauwgezet. Ik ben pas kortgeleden begonnen, daar iets minder rigide in te zijn. Dat is tegenwoordig ook makkelijker dan vroeger, als je nu een bepaald ingrediënt niet in huis hebt, kun je op internet opzoeken waardoor je het kunt vervangen. Ook kun je recepten vinden door ingrediënten te noemen, die je in huis hebt. En inmiddels durf ik ook op mijn eigen vindingrijkheid te vertrouwen bij het combineren van ingrediënten. Een heel enkele keer pakt het iets minder goed uit dan ik voorzien had, maar ach, een kniesoor die daar moeilijk over doet.