Bericht voor thuisblijvers, 20 augustus

,

Johannes Kon

Mijn voorbeeld van volhouden is mijn moeder (° 1917). Ze viel voor mijn vader (° 1922); in mijn familie waren moeders altijd ouder dan de vaders : opa Gerrit Kon 4 jaar jonger dan oma Arisje Vogel; ik 4 jaar jonger dan mijn eerste vrouw, Klaaske.

Mijn moeder dus : Sophia Hendrika Isbrücker hield het 68 jaar uit met mijn vader – till death did them part. Ik heb dat te bewonderen; mij is het niet gelukt – of ik moet zeggen : zo’n 25 jaar toch met vallen en opstaan – met C. herdacht met Pinksteren 2021.

In mijn erg ‘praktische” leven ging ik waarvoor ik benoemd / gekozen was als medewerker gemeente Arnhem / voorzitter van de Ondernemingsraad.

Rücksichtslos ? Ja soms. Ik heb het 27 resp. 16 jaar volgehouden tot 2014 – gedwongen vertrek op 67 – jarige leeftijd.

Ik heb nooit een bestuur verlaten dan na ommekomst van de vigerende  termijn (bestuur Arnhems Historisch Genootschap Prodesse Conamur, 1987 – 1995) of opheffing (Platform Arnhem Mondiaal – sedert a° 1987).