Bericht voor thuisblijvers, 24 augustus

,

Jos Hordijk

Omdat ik in koren en kerken zing heb ik op verschillende manieren het Onze Vader leren zingen en zeggen. Regelmatig zing ik het kinderliedje ‘Onze Vader in de hemel maak alles nieuw. Geef uw naam aan deze wereld, maak alles nieuw. Breng uw koninkrijk tot leven, maak alles nieuw. Wees de hemel, wees de aarde, maak alles nieuw.

Op mijn huidige koor heb ik veel bewerkingen van het Onze Vader leren zingen. Allemaal grote stukken van Huub Oosterhuis, maar ik houd nog steeds van dit kleine liedje. Alles wat gezegd moet worden, wat belangrijk is staat erin en de melodie is licht. Ik denk dat we het ook in onze kerk wel eens gezongen hebben, dat zou best vaker kunnen.

Op een opleiding moesten we eens een prentenboek meebrengen en werd gevraagd wie iets wilde voorlezen. Ik las voor uit: De koning bouwt een huis. Het verhaal gaat over een naaktpad die zijn huis niet uit durfde te komen, ook niet toen de koning een feest gaf. De koning was verbaasd dat de naaktpad niet op zijn feest kwam opdagen en ging kijken waar hij bleef. Toen hij de naakte waarheid begreep bakte de koning een schild en werd naaktpad een schildpad die mee kon naar het feest van de koning.

De docent beoordeelde het verhaal heel positief omdat het vertrouwen in de koning de schildpad leerde de koning te vertrouwen en kinderen daardoor ontvankelijk zouden worden voor het geloof in Onze Vader.