Bericht voor thuisblijvers, 3 oktober

,

Johannes Kon

Er was eerder enige onduidelijkheid over het thema : “Opnieuw beginnen” of “Alles wordt nieuw”, maar dat hadden we – als schrijvers ‘ ook al bij het thema ” School” i.p.v. “Toekomst”.

U begrijpt: we lopen op onze laatste benen (hoeveel kreeg je er overigens bij jouw schepping mee?). De mijne worden wat minder: de 3.000 km non stop naar Santiago de Compostela in 2008 krijg ik er nu niet meer uit. In de meest recente vakanties en wandel-weekenden kreeg ik met moeite 18 km per dag gelopen. Genen? Trainen?

Aan míjn lijf geen polonaise, dus a.u.b. géén nieuwe knieën of iets op mijn heupen (heb ik al te vaak); mijn hoofd en hart doen het nog naar behoren, zegt men. Tamelijk onvervangbaar.

Nee, niet alles wordt nieuw! Dat kan ook niet. Maar ik sluit de Heer (m/v) niet uit. Ik laat mij graag verrassen.

Dit was dus mijn laatste column in deze reeks. ‘Thuisblijvers’ zijn er niet meer, want iedereen gaat op de loop – desnoods met mijn ideeën.