Vanaf de zijlijn

,

Arjen Hiemstra

Misschien is het ooit wel met koffie begonnen. Toen ik in de 5e van het VWO zat werd er een barcommissie samengesteld uit vrijwilligers die verantwoordelijk waren voor de verkoop van koffie en andere zaken aan de leerlingen. Het was saai in die schoolperiode en ik was een beetje ouder dan de anderen, dus werd ik maar voorzitter van de club We verkochten koffie en thee. Er was de nodige chocola met en zonder pinda’s, met koekjes erin – de merken zijn er nog steeds – We kochten een nieuw groot koffiezetapparaat en de omzetten werden torenhoog. De inkomsten waren voor de school.

Toen heb ik ervaren dat het leuk is samen met anderen iets te doen voor de wereld waarin je je bevindt. Het was geweldig om samen met anderen iets te doen, plezier te beleven en te ervaren dat jouw werk zinvol was. En er deden natuurlijk ook meisjes mee waar ik verliefd op werd. In mijn studententijd werd ik voorzitter van de commissie die bij het studentenpastoraat dezelfde taak had. Later werd ik voorzitter van een stichting die een klein opvanghuis in stand hield. Tegenwoordig ben ik penningmeester van het Inloophuis in Westervoort.

En natuurlijk: de theologie en de persoonlijke spiritualiteit is er later bij gekomen. Maar nog steeds ervaar ik in mijn werk voor de kerk hoe goed het is om bezig te zijn met anderen om een bijdrage te leveren in de wereld waarin we leven.

Ik sta trouwens ook nog steeds heel graag in de pantry van de kerk koffie te schenken.