Vanaf de zijlijn

,

Aris Johannes Kon

Mijn ouders brachten mij groot met het idee : jij gaat / moet doen, wat wij niet konden (moeder was zelfstandig en gediplomeerd coupeuse; vader was laboratoriumassistent bij BPM en textieltechnicus bij AKU / AKZO).

Beiden geborneerd door de bekende maatschappelijke omstandigheden in die tijd (1930 – 1950).

We geven je de kans : lagere school “Met den Bijbel” (1955 – 1960 in Dinteloord; West Brabant) om wat hogerop te komen. OK : gymnasium te Bergen op Zoom. Het duurde even na militaire dienst en daarna dan de  universiteit (KUN) : Politicologie / Internationale betrekkingen / Oorlog en vrede. Duurde ook wel even. En ja, ze zagen mij “live” afstuderen op mijn 40e.

Was mijn jongste broer R. gelukkig al veel eerder gelukt.

Ambitie : nee dus ! Deed van alles voor de stad Arnhem : heel veel acties, raadslid (1978 – 1986) en ambtenaar (1987 – 2014). Begiftigd met het Arnhems Meisje. Waarom ?

Drs A.J. (Johannes ) Kon (° 1947)

Nog altijd mateloos ambitieloos.

In maart interview met “Craneveer” over mijn 38 – jarig leven in de wijk.