Wijkgemeente Arnhem Noord lid van Wijdekerk

, ,

Enige tijd geleden kregen we als kerkenraad van Arnhem Noord de uitnodiging om onze kerk aan te melden op de website van ‘Wijdekerk’. Op deze site kunnen kerken aangeven hoe toegankelijk ze zijn voor mensen uit de LHBTQ+ gemeenschap.

Er kan dan bijvoorbeeld aangegeven worden of mensen uit de LHBTQ+ gemeenschap:

  • lid kunnen worden (al dan niet met partner)
  • deel mogen nemen aan het avondmaal (al dan niet met partner)
  • vrijwilligerswerk mogen doen
  • een ambt mogen vervullen
  • een zegen over hun huwelijk/relatie kunnen ontvangen

We waren er als kerkenraad snel uit, in onze Plaatselijke Regeling staat immers dat iedereen welkom is in onze gemeente. Het is goed om dat dan ook via zo’n website zichtbaar te maken voor mensen die op zoek zijn naar een kerk waar ze zich thuis kunnen voelen!

Het logo van ‘Wijdekerk’ zal daarom ook een plek krijgen op onze eigen website met een link naar hun website.

 

Introductie op de website van Wijdekerk:

​Stichting Wijdekerk is een initiatief van een groep christenen, zelf LHBT+-persoon of nauw betrokken bij LHBT+-mensen. Hierbij staat LHBT+ voor lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender en + voor een andere genderidentiteit of een andere seksuele gerichtheid (tussen gelijkwaardige personen).

Wij vinden dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn in zijn of haar kerk. We hebben onze ervaringen en krachten gebundeld en delen die op deze site. We willen dit doen vanuit de liefde van Jezus Christus. Samen zijn Wijdekerk.