Workshop video voor de kerk

Altijd al willen weten hoe je een goed filmpje in elkaar zet, maar weet je niet precies hoe dat moet? Of heb je gewoon behoefte aan een opfriscursus? Kom dan op zaterdag 30 juni naar de workshop Video voor de kerk van de Protestantse Gemeente Arnhem.

In deze workshop leggen we uit wat de kracht van video is en hoe je dit medium op een goede manier kunt inzetten. Ook geven we een aantal praktische handvatten mee: welk verhaal breng je in beeld? Welke beelden zijn geschikt voor video? En hoe zet je een video in elkaar? We zullen het proces stapje voor stapje doorlopen.

Waarom?

Als PGA vinden we het belangrijk om online goed zichtbaar te zijn. We geloven dat video’s hierbij kunnen helpen. Daarom willen we zoveel mogelijk mensen, die betrokken bij de PGA zijn, leren hoe ze een goede video kunnen maken én deze kunnen verspreiden.

Wie

Theo Zijderveld en Lisa Petersen verzorgen deze workshop. Theo is communicatieadviseur van de PGA en heeft een eigen communicatieadviesbureau: Kerk & Communicatie. Lisa heeft een journalistieke achtergrond en werkt bij Kerk & Communicatie.

Programma

De workshop bestaat uit 2 delen. Deelnemers kunnen de hele workshop volgen, maar kunnen ook met één van de twee onderdelen meedoen.

Deel 1:

1. Theorie (het belang van video, goede en slechte voorbeelden uit de praktijk, storytelling, uitleg techniek deel 1 & praktijkopdracht)
2. Praktijkopdracht (in groepjes gaan we uit elkaar en gaan we aan de slag met een video-opdracht).

PAUZE

Deel 2 :

3. Montage (uitleg techniek deel 2 & praktijkopdracht deel 2: monteren)
4. Nabespreking (we evalueren de filmpjes en geven nog een aantal handige tips mee)

Praktische informatie

Wanneer: zaterdag 30 juni van 9.30 – 15.00 uur
Locatie: In Rozet (Kortestraat 16, Arnhem)
Workshopleiders: Theo Zijderveld en Lisa Petersen
Entree: gratis
Inschrijven: Via 1. Het formulier onderaan deze pagina, of: 2. Mailen naar communicatie@pgarnhem.nl

Inschrijfformulier voor de workshop Video voor de kerk